SIEDMIU MEDALISTÓW 101. PZLA MP

Dwa tytuły mistrza Polski, dwa srebrne medale i jeden brązowy to dorobek stypendystów programu ACSS Lublin na 101. PZLA Mistrzostwach Polski.

Łącznie siedmioro reprezentantów Lublina zdobyło najcenniejsze medale Mistrzostw Polski! Oskar Stachnik zdobył złoty medal w rzucie dyskiem. Tytuł mistrza Polski na 400 m przez płotki wywalczył Krzysztof Hołub. Po srebrny medal sięgnęła Weronika Muszyńska w rzucie dyskiem. Jakub Lempach zajął trzecie miejsce na 100 m, a sztafeta 4×100 m była druga w składzie m.in. z Łukaszem Żakiem, Jakubem Chmielem i Hubertem Kozelanem.

Wszyscy reprezentanci klubu AZS UMCS Lublin zdobyli 7 medali (4 miejsce w klasyfikacji medalowej klubów) i zebrali 620 pkt. (3 miejsce w kl. punktowej klubów) podczas 101. PZLA Mistrzostw Polski, które odbyły się w dniach 22-23 sierpnia 2025 roku w Bydgoszczy.

Foto: FB 101. PZLA Mistrzostwa Polski Bydgoszcz 2025

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.